Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

05 maart 2013

Gelukkig wel met smaak


Hij is nieuw in het assortiment van 's lands grootste kruidenier: Pullus, een furmint uit Slovenië. Weer eens iets anders dan de stereotiepe druiven in het doorsnee-assortiment van de super. Furmint is een typische Balkandruif die een mooi kruidig bittertje geeft. Wikipedia zegt dat ze uitsluitend in Hongarije groeien, maar dat is niet waar. In Slovenië verbouwt men hem al eeuwen (hij heet daar šipon) en ook in andere Oosteuropese landen kom je hem tegen.

Slovenië is hier te lande als wijnland nog niet zo bekend en daar probeert men via diverse promoties iets aan te doen. Zo heeft de fles van Pullus een fraai wervend kraagje in het Engels. Iemand heeft otdekt dat het woord love in het woord Slovenia staat en dat is leuk. Onderaan het kraagje staat "the wine with taste", wat toch maar gelukkig is. Misschien moeten ze daar in Slovenië nog eens over nadenken.

Als ze dat dan doen, mogen ze meteen een stilist inhuren die weet hoe je bestek neerlegt. U weet wel: met het mes rechts en de vork links. Ach, wijn maken kunnen ze. Marketing moeten ze nog leren, Geduld.

Intussen dus best een heel aardige wijn voor een heel redelijke prijs. Dat dan weer wel.

1 Comments:

  • At 6 maart 2013 om 08:08, Anonymous Henk Verhaar said…

    Nou, nieuw, hij staat er al een maand of twee, denk ik, en ik neem er bijna elke week wel een fles van mee...

     

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home